Kryefaqja Aktualitet A janë duhanpirësit më të rrezikuar nga COVID-19?

A janë duhanpirësit më të rrezikuar nga COVID-19?

0
Shpërndaje

Duhanpirësit janë më të rrezikuar që të preken nga COVID-19 sepse së pari duart (dhe ndoshta edhe cigaret e kontaminuara) janë në kontakt me buzët duke rritur mundësinë e transmetimit nga duart tek goja. Personat që kanë konsumuar për një kohë të gjatë duhan gjithashtu mund të kenë probleme me mushkëritë, prandaj janë edhe në rrezik më të lartë për të pësuar komplikacione më të rënda.

Ndarja e produkteve të duhanit, si argjilet, me njëri tjetrin gjithashtu rrit rrezikun e transmetimit dhe përhapjes së COVID-19.

Burimi: Organizata Botërore e Shëndetësisë

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here