Kryefaqja Box 3 A kam nevojë për vaksinë kundra gripit edhe gjatë pandemisë COVID-19?

A kam nevojë për vaksinë kundra gripit edhe gjatë pandemisë COVID-19?

0
Shpërndaje

nga Daniela Burnazi

Gjatë këtij sezoni që përgjithësisht gripi ka qënë një ndër virozat më të përhapura, shtrohet pyetja në duhet ta bëjmë vaksinën kundra gripit edhe gjatë pandemisë së Covid-19?

Përgjigjia e ekspertëve të Qendres për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, përgjigjia është PO! Ju mund të infektoheni nga gripi apo nga Covid-19 në çdo kohë, 2 viruset janë të ndryshëm nga njëri tjetri.

Gripi dobëson shumë sistemin imunitar dhe është një rrisk më i madh për t’u prekur nga Covid-19. Sipas dr Mount Siani, mjek në Downtown, NY, rastet kur pacientët me Covid kishin pasur dhe grip ishin shumë të rënda. Prandaj, të moshuarit dhe fëmijët sugjerohen ta bëjnë vaksinën kundër gripit që të paktën mos të infektoheni nga ky virus. Nuk ka një studim mjekësor që tregon se vaksina kundra gripit mund të parandalojë edhe infektimin nga Covid-19.

Burimi: HEALTH

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here