Kryefaqja Lajm kryesor A kanë efekte anësore kontraceptivët?

A kanë efekte anësore kontraceptivët?

0
Shpërndaje

Çfarë efektesh anësore kanë kontraceptivët?

Përgjigjet Lumturi Mërkuri, mjeke specialiste e Shëndetit Publik.

Efektet anësore nga përdorimi i kontracepsionit të urgjencës janë të zakonshme, të ngjashme me ato të tabletave kontraceptive, si dhimbje koke, marrje mendsh, të përziera dhe të vjella, (më rrallë), dhimbje barku, gjakderdhje të parregullta vaginale dhe lodhje. Efektet anësore janë të lehta dhe normalisht zgjidhen pa medikamente të mëtejshme dhe zhduken brenda javës ose brenda 24 orëve. Nëse vjellja ndodh brenda 2 orëve nga marrja e një doze, doza duhet të përsëritet. Kontracepsioni i urgjencës nuk dëmton pjellorinë e ardhshme. Nuk ka asnjë vonesë në kthimin në fertilitet pas marrjes së kontracepsionit të emergjencës dhe nuk ekzistojnë kufizime për pranueshmërinë mjekësore të atyre që mund të përdorin./ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here