Kryefaqja Box 5 A keni jashtëqitje me gjak? Ja cilat janë shkaqet

A keni jashtëqitje me gjak? Ja cilat janë shkaqet

0
Shpërndaje

Nga Daniela Burnazi

Gjaku në feçe mund të tregojë për një problem serioz, por jo gjithmonë.

Gjaku në jashtëqitje do të thotë se mund të keni probleme në aparatin tretës. Ndonjëherë sasia e gjakut është aq e vogël sa mund të zbulohet nga një provë okulte fekale (e cila kontrollonn për gjak të fshehur në jashtëqitje).

Në këtë postim do t’ju paraqesim disa nga shkaqet kryesore të jashtëqitjes me gjak:

Sëmundjet divertikulare: divertikulat janë qese të vogla që projektohen nga muri i zorrës së trashë. Zakonisht ato nuk shkaktojnë probleme, por nganjëherë mund të rrjedhin gjak ose të infektohen.

Çarja anale: fisurat (çarjet anale) mund të shkaktohen nga kalimi i një jashtëqitje të madhe dhe të fortë, gjë e cila çon në jashtëqitje me gjak.

Koliti, inflamacioni i zorrës së trashë: është një ndër shkaqet kryesore të gjakderdhjes në jashtëqitje.

Polipet ose kanceri: polipet janë masa beninje që mund të shkaktojnë gjakderdhje, në raste të rralla ato mund të shkaktojnë dhe gjakderdhje.

Nëse kjo gjë ju ndodh shpesh ju duhet të konsultoheni patjetër me një mjek.

Burimi: HEALTH

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here