Kryefaqja Aktualitet Barnat, kush përfiton nga rimbursimi

Barnat, kush përfiton nga rimbursimi

0
Shpërndaje

IlaceMasa e rimbursimit të barnave sipas kategorive 

Barnat e listës së rimbursuar janë falas për fëmijët 0-12 muajsh.

Invalidët e plotë, pensionistët.

Përfitojnë  barnat falas edhe të verbrit dhe jetimet.

Të gjitha barnat falas për veteranët me sëmundje kronike dhe invalidët e luftës.

Rimbursim i plotë shkon edhe për të sëmurët me tumore

Transplant të veshkës ata me sklerozë multiple dhe talasemia major.

Barna me rimbursim të pjesshëm shkojnë për të gjitha kategoritë e tjera të popullsisë në përqindje të ndryshme, por jo më pak se 50 për qind.

Barnat e listës do të ofrohen vetëm kundrejt recetës me rimbursim, të lëshuar nga mjeku i përgjithshëm në të gjitha farmacitë që kanë kontratë me Fondin e Sigurimeve.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here