Kryefaqja Aktualitet Bill Gates: COVID-19 është i tmerrshëm, por ndryshimi i klimës mund të...

Bill Gates: COVID-19 është i tmerrshëm, por ndryshimi i klimës mund të jetë më i keq

0
Shpërndaje

Gazetare: Klevisa GJIKA

“Kriza globale ka shokuar botën. Ajo po shkakton një numër tragjik jetëhumbjesh. Njerëzit po përjetojnë vështirësi ekonomike që nuk janë parë në shumë gjenerata. Efektet janë të dukshme në të gjithë planetin. Natyrisht, unë po flas për COVID”, shprehet Bill Gates në një shkrim të për faqen e tij.

Mirëpo, ajo që ka shokuar më shumë nga shkrimi i tij është fakti i përkeqësimit të ndryshimeve klimatike. Gates thotë se sado e tmerrshme të jetë kjo pandemi, ndryshimi i klimës mund të jetë më i keq.

“Unë e kuptoj se është e vështirë të mendosh për një problem siç është ndryshimi i klimës tani. Kur katastrofa na godet, është në natyrën njerëzore të shqetësohemi vetëm për plotësimin e nevojave themelore, veçanërisht kur një katastrofë është aq e keqe sa COVID-19. Por edhe pse temperaturat në mënyrë dramatike më të larta diku në të ardhmen e bëjnë atë një problem të largët, mënyra e vetme për të shmangur rezultatet më të këqija të klimës është të shpejtojmë përpjekjet tona tani. Ndonëse bota punon për të ndaluar koronavirusin e ri dhe fillon të shërohet prej tij, ne gjithashtu duhet të veprojmë për të shmangur katastrofën e klimës duke ndërtuar dhe aplikimi i inovacioneve që do të na lejojnë të eleminojmë emetimet e gazrave serë”.

Bill Gates nxjerr në pah se emetimi i gazit serë është minimizuar për shkak të COVID-19 me 8%, por kjo sipas tij u arrit me shumë vështirësi. Ai zgjedh të shprehet kështu:

“Kjo nuk është një situatë që dikush do të dëshirojë të vazhdojë…”. / BBC

 

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here