Biskota me tërshërë, fara dhe fruta

Receta
3 flxh tërshërë
1 flxh fruta të thata si bajame, lajthi, fara lule dielli,stika etj
1/2 flxh me rrush të thatë
1/2 flxh fara lini ose kerpi ose përzierje farash
1/2 flxh mjaltë
1 lugë gjelle sheqer kaf
1 luge kanellë
Pak copëza çokollatë të zezë
4 lugë vaj ulliri
Merrni tërshërën dhe frutat e thata dhe i piqni rreth 10 min në 150 gradë.
Më pas në një enë zieni mjaltin sheqerin vajin dhe kanellën.
Në një enë i përzieni të gjitha dhe i shtroni në një tepsi ku mundoheni të shtypni fort për ta ndihmuar të lidhet si masë.
E piqni për 30 min në 150 me 160 gradë.
Ideale të meret me vete për t’i ngrënë kur ju kap uria.

Nga Rolina Naco, dietologe

Postime të ngjashme

BBC: Gjyshet që shpëtuan kuzhinën shqiptare
Si të përgatisni verë të nxehtë, ideale për festat
Sallatë verore e lehtë dhe plot shëndet
Kjo është vitamina popullore e rinisë që mund të fshijë shenjat e plakjes
Diagnostikimi me kancer dhe ballafaqimi me lodhjen
Debatet mbi abortin në adoleshencë, gjinekologia Anika Dokle: Qasjet "morale" s’çojnë askund, duhet konsensus i gjerë
Kanceri i gojës, kokës dhe qafës; Këto janë shenjat e para paralajmëruese, që nuk duhet t’i neglizhoni
Si jeni me gripin? Provoni këtë supë të shijshme