Kryefaqja Shendeti a-z M Brunilda Bardhi: Rritet prevalenca e kancerit të lëkurës

Brunilda Bardhi: Rritet prevalenca e kancerit të lëkurës

0
Shpërndaje

Prevalenca e kancerit të lëkurës është rritur. Së fundmi, është bërë një studim në Amerikë, ku vihet re që sidomos te moshat e reja është rritur prevalenca e melanomës.

Dhe për këtë fajësohet edhe ekspozimi për një kohë të gjatë në diell. Shikojmë që vitet e fundit temperaturat shkojnë shumë lart, në Tiranë mbajmë mend që temperaturat deri te 36 °C shkonin, ndërsa sot gjatë verës temperaturat i kalojnë 40°C.

fundmi, vihet re një hollim i shtresës së ozonit. Ozoni është mbrojtësi natyral i tokës nga rrezet, thith dhe bllokon pjesën më të madhe të rrezatimeve të dëmshme që vinë nga dielli. Duke u holluar shtresa e ozonit, rrezet e dëmshme penetrojnë më kollaj.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here