Kryefaqja Dieta Çfarë duhet të dimë kur marrim sheqerna në dietë?

Çfarë duhet të dimë kur marrim sheqerna në dietë?

0
Shpërndaje

Kini kujdes: Ka dallim të madh ndërmjet sheqernave të shtuara kundrejt sheqernave natyralë.

Eshtë shumë e rëndësishme të bëhet dallimi midis sheqernave të shtuar dhe sheqernave që ndodhin natyrshëm në ushqime si frutat dhe perimet. Këto ushqime përmbajnë ujë, fibra dhe mikronutrientë të ndryshëm. Sheqernat natyralë janë absolutisht të mirë, por e njëjta gjë nuk vlen për sheqerin e shtuar.

Sheqeri i shtuar është përbërësi kryesor në karamele, kek, akullore etj, dhe i bollshëm në shumë ushqime të përpunuara, të tilla si pije të buta dhe produkte të pjekura.

Sheqernat më të zakonshëm të shtuara janë sheqeri i zakonshëm i tryezës (saharoza) dhe shurupi i misrit me fruktozë të lartë. Për të humbur peshë dhe për të optimizuar shëndetin tuaj, bëni çmos që të shmangni ushqimet që përmbajnë sheqerna të shtuar. Gjithashtu, mbani mend se sheqernat e shtuar mund të përfshijnë edhe sheqerna natyralë. Për shembull, nëse shtoni mjaltë në kos, kosi juaj përmban sheqer të shtuar nga një burim natyral.

Si përfundim, sheqeri që i shtohet ushqimeve të përpunuara është shumë më i dëmshëm për shëndetin tuaj sesa sheqeri natyral në ushqime të plota si frutat dhe perimet.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here