Kryefaqja Aktualitet COVID-19/ Ja në cilat raste rreziku për infektim është i lartë

COVID-19/ Ja në cilat raste rreziku për infektim është i lartë

0
Shpërndaje

Blerta Brati, mjeke mikrobiologe në Institutin e Shëndetit Publik

Për njerëzit e mëposhtëm rreziku i kontaminimit konsiderohet “i lartë”, ose kontakte të ngushta me rrezik të lartë:.

-Një person me një kontakt kumulativ të paktën 15 minuta në një distancë prej <1,5 m, ballë për ballë , për shembull gjatë një bisede.

-Një person që ishte në të njëjtën dhomë / ambient të mbyllur me një pacient COVID-19 për më shumë se 15 minuta, ku një distancë prej 1.5 m nuk ka qenë gjithmonë respektuar dhe / ose ku objektet janë ndarë. Ketu përfshihen bashkëjetuesit, zona e njejte në një rrugë, të gjithë shokët e klasës për fëmijë <6 vjeç (kopshti), ndoshta edhe fqinjë të afërt .

– Një person që ka pasur kontakte të drejtpërdrejta fizike me një rast COVID-19.

-Një person i cili ka pasur kontakte të drejtpërdrejta me jashtëqitjet ose lëngjet trupore të a Pacienti COVID-19, për shembull gjatë puthjes ose gojë në gojë, ose kontakti me të vjella, jashtëqitje, mukozë, etj.

 Një profesionist i kujdesit shëndetësor në kontakt me një rast COVID-19 gjatë trajtimit ose ekzaminim mjekësor brenda distancës 1.5m, pa përdorur rekomandimet per mbrojtje personale (sipas protokollit / veprimtarisë).

 Një person që ka udhëtuar me një pacient COVID-19 për më shumë se 15 minuta, në çdo mjet transporti, i ulur dy vende larg (në ndonjë) drejtimi) i pacientit. Përfshirë anëtarët e ekuipazhit të fluturimit që punojnë në seksion e ndare nga aeroplani ku ishte ulur persini.

Nëse ashpërsia e simptomave ose zhvendosja e pacientit tregon ekspozim potencialisht më të madh, të gjithë pasagjerët në aeroplan mund të konsiderohen si kontakte rreziku i lartë (vlerësimi nga njësia e mbikëqyrjes së sëmundjes infektive belgjike).

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here