Kryefaqja Aktualitet Covid-19/ Zv.ministrja e Shëndetësisë tregon nëse është e nevojshme mbyllja e shkollave

Covid-19/ Zv.ministrja e Shëndetësisë tregon nëse është e nevojshme mbyllja e shkollave

0
Shpërndaje

Komiteti Teknik i Ekspertëve, ka zhvilluar mbledhjen e radhës për situatën epidemiologjike në vend. E pyetur nëse do të ketë masa të reja për shkollat, zëvendësministrja e Shëndetësisë Mira Rakacolli sqaroi se aktualisht nuk është marrë asnjë masë e re.

Sipas saj nuk do të ketë një mbyllje të shkollave, por e gjithë situata do të ndiqet hapa pas hapi për të parë nëse do të duhet të ndryshojnë masat anti-Covid.

“Është Komiteti i Ekspertëve të Vaksinimit i cili jep udhëzimet për përforcimin e dozave. Sa i përket mosrespektimit të masave e shohim se nuk respektohen siç duhen, por kjo nuk është vetëm në dorë të kontrolleve. MSH dhe mbrojtja Social ka vëzhguar më shumë kujdes shkeljet e kontrolleve dhe janë kryer 16 600 inspektimi dhe janë marrë mbi 1700 masa administrative.

Por mos zbatimi i masave nuk lidhet vetëm me kontrollin që bëhet. Kjo varet me ndërgjegjësimin e qytetarëve dhe të të gjithëve ne. Unë do të këshilloja edhe një reagim publik për moszbatimin e tyre. Që kjo të funksionojë duhet të jetë kulturë e përgjithshme”, tha Rakacolli ndërsa shtoi: Nuk këshillohet një mbyllje e mësimit.

“Edhe nga OBSH nuk  është rekomanduar mbyllje e shkollave, por do të shikohet hapa pas hapi e gjithë dinamika, nëse do të duhet që në vijim të ndryshojë strategjia,” përfundoi Rakacolli.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here