Kryefaqja Dieta Disa mënyra të dobishme për të rënë në peshë

Disa mënyra të dobishme për të rënë në peshë

0
Shpërndaje

Hani një mëngjes me proteina. Ngrënia e mëngjesit me shumë proteina mund të zvogëlojë dëshirat dhe konsumimin e kalorive gjatë gjithë ditës.

Shmangni pijet me sheqer dhe lëng frutash. Këto janë ndër gjërat më shume dhjamosëse që mund të futni në trupin tuaj.

Pini ujë para ngrënies. Një studim tregoi se pirja e ujit gjysmë ore para ngrënies e rriti humbjen e peshës me 44% gjatë 3 muajve.

Hani ushqime me fibra të tretshme. Studimet tregojnë se fibrat e tretshme mund të nxisin humbjen e peshës.

Pini kafe ose çaj. Kafeina rrit metabolizmin tuaj me 3–11% .

Bazoni dietën tuaj në ushqime të plota e të papërpunuara. Ata janë më të shëndetshme, japin ndjenjën e ngopjes dhe ka shumë më pak të ngjarë të shkaktojnë “overeating” (ngrënie të tepërt) sesa ushqimet e përpunuara.

Hani ngadalë. Ushqimi shpejt mund të çojë në shtim të peshës me kalimin e kohës, ndërsa ngrënia ngadalë ju bën të ndjeheni më të plotë dhe rritin hormonet që zvogëlojnë peshën .

Peshoni veten çdo ditë. Studimet tregojnë se njerëzit që peshojnë veten çdo ditë kanë shumë më shumë të ngjarë të humbin peshë dhe ta mbajnë atë te ulur për një kohë të gjatë .

Bëni gjumë me cilësi të mirë. Gjumi është arsye e rëndësishme formale, dhe gjumi i keq është një nga faktorët më të mëdhenj të rrezikut për shtimin e peshës .

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here