Kryefaqja Femrat Ekzaminimet e nevojshme për çdo etapë të shtatzënisë

Ekzaminimet e nevojshme për çdo etapë të shtatzënisë

0
Shpërndaje
The pregnant woman who has an examination

Deri në javën e 13 të shtatzënisë duhet të keni bërë:

Ekografi
Ekzaminimet e gjakut:
 Analiza e thjeshtë e gjakut
 sideremia
 ferritina
 grupi i gjakut dhe rezusi
 glicemia
 azotemia
 kreatinemia
 uricemia
 provat e heparit
 TORCH
 HBSAG
 HCV
 HIV
 sifilizi
 sekrecionet vaginale
 urinë komplet

BI-Testi, N.T, vizitë te stomatologu (java 11-12)

Në javën e 15 duhet:
 AFP
 Triple test

Në javën e 17 duhet:
 Analiza e urinës
 urokultura
 sekrecionet vaginale

Në javën e 22 duhet:
 Ekografia
 Analiza e thjeshtë e gjakut
 glicemia
 testi për toksoplazmozen

Në javën e 26 duhet:
 Analiza e urinës
 glicemia

Në javën e 30 duhet:
 Ekografia
 Analiza e thjeshtë e gjakut
 azotemia,
 kreatinia,
 elektroforeza e proteinave,
 analiza e urinës glicemia

Në javën e 36 duhet:
 Ekografia
 Testet e koagulimit të gjakut
 analiza e thjeshtë e gjakut
 ferritina
 sideremia
 analiza e urinës
 sekrecionet vaginale
 kultura e sekrecioneve
 analizat biokimike

Deri në terme
 Analiza e thjeshtë e gjakut
 azotemia
 glicemia
 kreatinina
 kolinesteraza
 testi për toksoplazmozën
 elektrolitet
 analiza e urinës
 E.C.G.
 vizitë tek kardiologu, K.T

Burimi: JoTabu.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here