Kryefaqja Mjeku juaj Ekzaminimet e nevojshme për çdo etapë të shtatzënisë

Ekzaminimet e nevojshme për çdo etapë të shtatzënisë

0
Shpërndaje

Elton Peci, mjek gjinekolog

Deri në javën e 13 të shtatzënisë, duhet të keni bërë:

Ekografi

Ekzaminimet e gjakut:

 Analiza e thjeshtë e gjakut

 sideremia

 ferritina

 grupi i gjakut dhe rezusi

 glicemia

 azotemia

 kreatinemia

 uricemia

 provat e heparit

 TORCH

 HBSAG

 HCV

 HIV

 sifilizi

 sekrecionet vaginale

 urinë komplet

BI-Testi, N.T, vizitë te stomatologu (java 11-12)

Në javën e 15 duhet:

 AFP

 Triple test

Në javën e 17 duhet:

 Analiza e urines

 urokultura

 sekrecionet vaginale

Në javën e 22 duhet:

 Ekografia

 Analiza e thjeshtë e gjakut

 glicemia

 testi për toksoplazmozen

Në javën e 26 duhet:

 Analiza e urinës

 glicemia

Në javën e 30 duhet :

 Ekografia

 Analiza e thjeshtë e gjakut,

 azotemia,

 kreatinia,

 elektroforeza e proteinave,

 analiza e urinës glicemia

Në javën e 36 duhet:

 Ekografia

 Testet e koagulimit të gjakut,

 analiza e thjeshtë e gjakut

 ferritina

 sideremia

 analiza e urinës

 sekrecionet vaginale

 kultura e sekrecioneve

 analizat biokimike

Deri në terme

 Analiza e thjeshtë e gjakut

 azotemia

 glicemia

 kreatinina

 kolinesteraza

 testi për toksoplazmozën

 elektrolitet

 analiza e urinës

 E.C.G.

 vizitë tek kardiologu, K.T

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here