Frutat që ndihmojnë në djegien e dhjamit të barkut

Një dietë e shëndetshme ka të bëjë tërësisht me qëndrueshmërinë dhe ekuilibrin: ju nevojiten proteina, drithëra të plota, perime dhe fruta. Por jo të gjitha frutat janë të njëjta kur bëhet fjalë për humbjen e peshës. Disa mund t’ju ndihmojnë të humbni dhjamin e barkut, kryesisht falë përmbajtjes së tyre të lartë të fibrave.

Asnjë frut i vetëm nuk është i mjaftueshëm për t’ju ndihmuar të humbni peshë, por kur kombinohet me një dietë të shëndetshme dhe ushtrime, mund të bëjë një ndryshim.

8 frutat që ia vlen t’i përfshini në dietën tuaj të përditshme

1. Grejpfrut

Grejpfruti ka një shije të hidhur, por përfitimet e tij mund t’ju bindin. Ai përmban substanca që përmirësojnë ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe rregullojnë sheqerin në gjak, duke zvogëluar ruajtjen e dhjamit të barkut dhe duke frenuar natyrshëm oreksin tuaj.

2. Boronica

Të ëmbla, lëngshme dhe perfekte për kosin tuaj, boronicat janë të pasura me antioksidantë që zvogëlojnë inflamacionin dhe përmirësojnë metabolizmin e yndyrës. Hulumtimet tregojnë se ato mund të zvogëlojnë yndyrën e barkut edhe pa ndryshime të mëdha në kalori.

3. Mollë

Një mollë në ditë mund t’ju ndihmojë vërtet të humbni peshë dhe të zvogëloni dëshirën për të ngrënë. Ato janë të pasura me pektinë, një fibër që ngadalëson tretjen, ju mban të ngopur për më gjatë dhe mbështet shëndetin e zorrëve, duke zvogëluar fryrjen dhe ruajtjen e yndyrës.

4. Mjedra

Me shijen e tyre karakteristike të ëmbël dhe të thartë, mjedrat ndihmojnë në menaxhimin e peshës. Ato kanë pak sheqer, shumë fibra dhe janë plot me antioksidantë që përmirësojnë përgjigjen ndaj insulinës dhe frenojnë dëshirën për ushqim.

5. Kivi

Kivit, me aromën e tyre të freskët tropikale, janë të pasura me vitaminë C dhe një enzimë që ndihmon në tretje. Ato ndihmojnë në uljen e fryrjes dhe rrisin prodhimin e kolagjenit, gjë që gjithashtu përmirëson elasticitetin e lëkurës tuaj ndërsa humbni peshë.

6. Avokado

Avokadot janë në fakt një frut dhe janë të mbushura me yndyrna mono të pangopura “të mira”. Këto yndyrna të shëndetshme ndihmojnë trupin tuaj të djegë dhjamin për energji, ndërsa zvogëlojnë dhjamin visceral – llojin më të rrezikshëm të ruajtur thellë në barkun tuaj.

7. Shalqi

Fruti më i mirë i verës. Ju hidraton, ju freskon dhe përmban citrulinë, një aminoacid që ndihmon në uljen e mbajtjes së lëngjeve dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut. Në këtë mënyrë, barku juaj duket më i sheshtë ndërsa metabolizmi juaj funksionon më mirë.

8. Luleshtrydhe

Të ëmbla, freskuese dhe të pasura me fibra, luleshtrydhet ju mbajnë të ngopur dhe stabilizojnë sheqerin në gjak, duke parandaluar ngrënien e ushqimeve të lehta që çon në dhjamë në bark. Ato janë gjithashtu të mbushura me vitaminë C dhe antioksidantë, të cilët zvogëlojnë inflamacionin dhe mbështesin shëndetin e lëkurës.

Postime të ngjashme

Studimi: 99% e njerëzve që pësojnë atak në zemër kanë një nga këto katër simptoma paralajmëruese
Lëvizje në QSUT, largohet nga detyra zv.drejtoresha! Kush u emërua në vend të saj
Intuitë e thellë apo thjesht ankth? ​​Si ta dallosh ndryshimin
I moshuari në Kinë mbijeton gjashtë muaj pas transplantimit të mëlçisë së derrit
A ka një lidhje mes menopauzës dhe kancerit të gjirit ose mitrës? Ja çfarë thotë mjekja
5 përfitime shëndetësore të provuara shkencërisht nga paprika
ISHP: 5,000 gra jetojnë me kancer gjiri në Shqipëri; Rastet rriten me 23% në një dekadë
Gruaja vdiq nga kanceri i shkaktuar nga pluhuri i talkut, kompania Johnson & Johnson detyrohet të paguajë 966 milionë dollarë dëmshpërblim