Kryefaqja Fitness Gabimet që bëhen shpesh kur ushtroni aktivitet fizik

Gabimet që bëhen shpesh kur ushtroni aktivitet fizik

0
Shpërndaje

Këto janë gabimet që bëhen shpesh kur ushtroni aktivitet fizik
1. Të fillosh aktivitet të intensitetit të lartë pa bërë nxemje.
2. Të ushtrohesh çdo ditë pa pushim! Muskujt e ushtruar me pesha duhet të pushojnë minimalisht 48 orë nga ushtrimi në ushtrim.
3. Të vonuarit e vaktit pas palestrës më shumë se 30min. E mira është të konsumohet një vakt i vogël me proteina dhe karbohidrate menjëherë pas ushtrimit me pesha.
4. Të ushtruarit më shumë seç duhet: nëse ndjeni lodhje dhe dhimbje të vazhdueshme të muskujve duhet të bëni më shumë pushim.
5. Gabimi kryesor – konsum i pamjaftueshëm i ujit! 8-10 gota në ditë janë të domosdoshme për të gjithe ata që ushtrojnë aktivitet fizik.

Një vakt ideal pas palestrës mund të jetë shembulli mëposhtëm:

Vakti ideal pas palestrës – 4cho : 1proteina (80gr : 20gr)

• 1 kupë kos (8gr proteina) ose 1 gotë qumësht pa yndyrë.
• 1 lugë recel boronice ose recel tjetër (0gr proteina).
• ¼ kupe stika (9gr proteina) ose 50gr djathë.
• 2 banane (2gr proteina) ose 1 kupë qershi.

Rreth 1 orë përpara ushtrimit mjafton të merret 1 frut për çdo orë palestër plus 3-4 arra.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here