Kryefaqja Aktualitet ISHP: Si të hiqni maskën pas përdorimit

ISHP: Si të hiqni maskën pas përdorimit

0
Shpërndaje

Gazetare: Klevisa GJIKA

Vendosja e maskës është kthyer në domosdoshmëri, të paktën në ambiente publike të izoluara. Problemi i përdorimit të tyre mbetet gjithmonë një temë e hapur dhe shumë e diskutuar. Shumë mjekë theksojnë faktin se jo të gjithë dinë si ta përdorin.

Për këtë arsye dhe të tjera, Instituti i Shëndetit Publik ka publikuar disa hapa që duhen ndjekur për heqjen e maskës në mënyrën e duhur.

Hapi i parë:

Lani duart me ujë dhe sapun ose dezinfektojini ato me solucion me bazë  alkooli

Hapi i dytë:

Hiqeni maskën duke e kapur nga lidhëset

Hapi i tretë:

Paloseni atë nga pjesa e brendshme

Hapi i katërt:

Mbështilleni me një kartpecetë ose vendoseni në një qese plastike

Hapi i pestë:

Përsëritni hapin e parë.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here