Kryefaqja Fitness Ja cilat janë përfitimet e tjera të aktivitetit fizik, përvec rënies në...

Ja cilat janë përfitimet e tjera të aktivitetit fizik, përvec rënies në peshë

0
Shpërndaje

Nga Blerina Bombaj, dietologe

Aktiviteti fizik mund të përmiresojë shëndetin e mëlcisë tek personat me obezitet, edhe nëse nuk shoqërohet me rënie në peshë. Kështu shprehet një studim japonez me 83 pjesëmarrës, të cilët për një periudhë 3 mujore u morën me aktivitet fizik dhe u ushqyen me një dietë të shëndetshme.

Në këtë grup pati përmirësim të shëndetit të mëlcisë, ulje të inflamacionit të përgjithshëm dhe rritje të forcës muskulore, pavarësisht nëse kishin rënë në peshë apo jo.  Ky studim i shtohet një sërë të tjerëve që pohojnë se aktiviteti fizik dhe dieta e shëndetshme sjellin përfitime që shkojnë përtej rënies në peshë.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here