Kryefaqja Box 6 Ja sa shpesh duhet të shkoni tek dentisti? Ja cilët njerëz janë...

Ja sa shpesh duhet të shkoni tek dentisti? Ja cilët njerëz janë më të predispozuar për të pasur probleme me dhëmbët

0
Shpërndaje

nga Daniela Burnazi

Sipas stomatologëve, rregulli 2 herë në vit për t’u kujdesur për higjenën orale është shumë i rëndësishëm. Ju nuk duhet të shkon tek dentisti vetëm kur keni probleme me dhëmbët, por edhe për vizita rutinë të dhëmbëve dhe gojës.

Kush duhet të shkojë më shpesh tek dentisit?

– gratë shtatzëna

– duhanpirësit

– diabetikët

– njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e mishit të dhëmbëve

– njerëzit me përgjigje të dobët imune dhe që zhvillojnë shepsh infeksione bakteriale

– njerëzit që krijojnë shpesh gurë në dhëmbë

Përveç këtyre sigurohuni që të këni higjenë të mirë orale çdo ditë në shtëpi. Lani dhëmbët 2 herë në ditë, përdorni fillin dentar për të pastruar. Mos harroni të pastroni dhe gjuhën sepse grumbullon shumë papastërti.

Burimi: Ëeb MD

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here