Kryefaqja Box 3 Kek me vaj ulliri dhe çokollatë

Kek me vaj ulliri dhe çokollatë

0
Shpërndaje

Koha e përgatitjes : 15 minuta

kek me cokollateKoha e pjekjes : 35 minuta

Përbërësit:

2 gota sheqer

2 filxhanë kakao i errët

2 lugë çaji sodë për pjekje

1 lugë çaji kripë

2 vezë

1 filxhan dhallë pa kripë

1 filxhan verë e kuqe

½ filxhan vaj ulliri

2 lugë çaji vanilje pluhur

Kakao pluhur dhe sheqer pluhur

Përgatitja:

Ngroheni furrën në 220 gradë.

Në një tas hidhni sheqerin, miellin, kakaon, sodën e bukës dhe pluhurin për pjekje, përziejni të gjithë përbërësit me anë të një mikseri.

Në një tas tjetër hidhni vezët, dhallin, verën, vajin e ullirit dhe vaniljen dhe përziejni mirë.

Shtoni përbërësit e lëngët në ato të thatë dhe përziejni për 2 minuta të gjithë bashkë më anë të mikserit, deri sa të dalë një masë homogjene.

Lyeni tepsinë apo formën ku do të hidhni kekun me vaj ulliri dhe hidhni masën që përftuat.

Pasi të jetë pjekur, spërkateni sipër më sheqer pluhur dhe kakao.

Lereni të ftohet 15 minuta në temperaturën e ambientit dhe pastaj hiqeni nga tepsia/forma.

 

Përgatiti për “Shëndet+” : Daniela Bardhi

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here