Keni mungesë të vitaminës B12? Ja cilat ushqime duhet të konsumoni

Vitamina B12 ndihmon trupin të prodhojë qelizat e kuqe të gjakut dhe ADN-ën, forcon sistemin imunitar dhe përmirëson funksionin nervor.

Sasia e rekomanduar çdo ditë për personat mbi 14 vjeç është 2.4 mcg në ditë. Për gratë shtatzëna është 2.6 mcg në ditë, ndërsa për ato që ushqejnë fëmijën me gji është 2.8 mcg.

Këto janë disa nga ushqimet më të pasura me këtë lëndë ushqyese shumë të rëndësishme:

Mëlçi viçi: 85 gramë kanë më shumë se 70 mcg vitaminë B12.

Biftek viçi: 85 gramë biftek i gatuar përmban 1.4 mcg.

Trofta dhe salmoni: Një racion me salmon ose troftë përmban gati të gjithë dozën e vitaminës B12 të përcaktuar çdo ditë për të rriturit.

Veza: Një vezë ka 10% të sasisë së rekomanduar çdo ditë.

Qumështi: Një gotë me qumësht me pak yndyra ka 1.2 mcg vitaminë B12./shendeti.com.al/ HEALTH

Postime të ngjashme

Kjo është vitamina popullore e rinisë që mund të fshijë shenjat e plakjes
Diagnostikimi me kancer dhe ballafaqimi me lodhjen
Debatet mbi abortin në adoleshencë, gjinekologia Anika Dokle: Qasjet "morale" s’çojnë askund, duhet konsensus i gjerë
Kanceri i gojës, kokës dhe qafës; Këto janë shenjat e para paralajmëruese, që nuk duhet t’i neglizhoni
Lia e majmunëve mund të zgjasë me muaj
Dieta 3-­javore e shëndetshme: Humbisni 7kg në 3 javë
Ujë me fara chia dhe limon esëll në mëngjes: Përveç rënies në peshë, ja përfitimet e pafundme që merrni
Qershitë dhe vetitë e pafundme shëndetësore: Nga vetitë anti-nflamatore deri tek ato anti-plakje