Kryefaqja Box 4 Keni siklet në fyt, ndryshime në zë, rënie flokësh, probleme me lëkurën...

Keni siklet në fyt, ndryshime në zë, rënie flokësh, probleme me lëkurën etj? Ja çfarë problemi tregojnë këto simptoma

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi

Gjendra tiroide është e vendosur në pjesën e përparme të qafës dhe ka formën e një fluture të vogël. Pavarësisht madhësisë së saj, gjendra tiroide luan një rol të rëndësishëm në trup. Çdo çekuilibër në funksionimin e këtij organi mund të dëmtojë seriozisht shëndetin.

Ja disa nga shenjat më të zakonshme që shfaqen nëse keni problem me tiroiden:

gjendra tiroideSiklet në fyt: nëse keni çekuilibër të gjendrës së tiroides ju do të ndjeni dhimbje dhe inflamacion të vazhdueshëm në fyt.

Ndryshime në zë: kur gjendra tiroide nuk funksionon siç duhet atëherë do të keni ndryshime të theksuara në zë.

Vështirësi në përqëndrim: problemet me tiroiden shkaktojnë disekuilibër hormonal, gjë e cila çon në nervozizëm dhe vështirësi në përqëndrim.

Rënie flokësh dhe lëkurë e thatë: lëkura e thatë , flokët e rënë dhe metabolizmi i ngadalshëm janë disa nga shenjat më të zakonshme të problemeve me tiroiden.

Ndryshimet në peshë: rritja apo rënia e papritur në peshë është një nga simptomat më të zakonshme të hipotiroizmit. Kjo ndodh si rezultat i funksionimit të dobët të tiroides që ngadalëson të gjithë sistemin e trupit.

Lodhje e vazhdueshme: pagjumësia, lodhja e vazhdueshme ndodh sepse tiroidja nuk prodhon nivele të mjaftueshme të hormonit të saj.

Burimi: Step to Health

Gjendrat tiroide, trajtimi me bimë

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here