Kryefaqja Aktualitet Këshilla për të sëmurët me gastrit

Këshilla për të sëmurët me gastrit

0
Shpërndaje

Ilir Kajo1Ata që vuajnë nga gastriti, kanë një “regjim” ushqimor që duhet ta ndjekin. Për gazetën “Shëndet+” mjeku Ilir Kajo jep disa këshilla:

  • Evitimi i ushqimeve të cilat për të sëmurin janë evidentuar si të dëmshme për stomakun e tij
  • Të reduktohen në maksimum ushqimet pikante, erëzat
  • Të rregullohet mënyra e të ngrënit (të mos hanë më nxitim, të bluajnë mirë ushqimin, të hanë shpesh dhe në sasi të vogla
  • Të ngrihen nga tavolina të pangopur
  • Të evitohet alkooli
  • Të evitohen ushqimet tepër të nxehta ose të ftohta
  • Të evitohen ushqimet e konservuara
  • Të evitohen përdorimi i menteve ose çamçakëzave
  • Të evitohen agrumet
  • Të evitohen pijet me gaz dhe ato energjike.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here