Kryefaqja Aktualitet Kontributet shëndetësore, kush paguan

Kontributet shëndetësore, kush paguan

0
Shpërndaje

 sigurimet1-      Kush paguan

Personat ekonomikisht aktivë, të punësuar, të vetëpunësuar në fshat e në qytet, punonjësit e papaguar të familjes dhe persona të tjerë me të ardhura të rregullta ng apronësia, sipas përcaktimit të Këshillit të ministrave që janë të detyruar që të kontribuojnë në ISKSH.

2-      Kontributet e shtetit

Shteti kontribuon për personat joaktivë, si:

  • Fëmijët, nxënësit dhe studentët me shkëputje nga puna
  • Pensionistët
  • Të paaftët (mendorë dhe fizikë)
  • Të papunët
  • Personat që trajtohen me ndihmë ekonomike dhe asistencë sociale
  • Nënat me leje lindjeje
  • Shtetasit që kryejnë shërbimin e detyruar ushtarak

3-      Raste të veçanta

Këshilli i ministrave ka të drejtë të specifikojë grupe të tjera shtetasish për të cilët duhet të kontribuojë shteti sipas pikës dy të këtij neni.

4-      Detyrimet për të paguar kontribute

Më poshtë jepen të dhëna se kush paguan kontribute:

  • Së pari, të punësuarit dhe punëdhënësi i tyre
  • Së dyti, persona të tjerë ekonomikisht aktivë
  • Së treti, kontribues me peshë të rëndësishme është vetë shteti.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here