Kryefaqja Box 5 Kujdes! Kjo është dieta që mund të shkaktojë diabet

Kujdes! Kjo është dieta që mund të shkaktojë diabet

0
Shpërndaje

Përgatiti për www.shendeti.com.al: Ilma Lamçe

Të gjithë e dimë se dietat që femrat përdorin nuk janë gjithmonë të mira për shëndetin. Por nga të gjitha llojet e dietave, më e rrezikshmja është dieta ku hapësira midis vakteve është e gjatë. Duke kaluar një kohë të gjatë pa u ushqyer, jemi duke shkatërruar organizmin pasi efektet anësore janë të mëdha dhe të rrezikshme.

Dietologët paralajmërojnë të keni kujdes me dieta të tilla edhe pse rezultati mund të jetë më i shpejtë dhe i kënaqshëm. Por një ndër efektet anësore që shkaktojnë këto dieta është rreziku për diabet sepse përkeqësohen nivelet e insulinës.

Pasojat e tjera që shkaktojnë këto dieta janë problemet me pankreasin, mëlçinë dhe sjellin pasoja të tjera shumë serioze. Prandaj këshilla që japin mjekët është të mbani një dietë të shëndetshme, përpara se të filloni dietën të siguroheni për efektet anësore të saj. Përdorni dieta të shëndetshme, jo dieta ’agjërimi’.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here