Kryefaqja Box 5 Kur duhet te filloni t’i lani dhëmbët fëmijës

Kur duhet te filloni t’i lani dhëmbët fëmijës

0
Shpërndaje

Nga Daniela Burnazi

Shpesh mund të keni pyetur veten se cila është mosha që duhet të filloni t’i lani dhëmbët fëmijëve. Larja e dhëmbëve mund të fillojë që kur i dalin dhëmbët e parë fëmijës, jo me furçë të fortë dhe pastë dhëmbësh, por me një napë të butë të lagur me ujë.

Pas moshës 1 vjeç është e këshillueshme t’i filloni larjen e dhëmbëve fëmijëve me anë të një furçe të butë dhë paste vetëm për fëmijë, sugjerojnë stomatologët pediatër.

A duhet të përdorni pastë me fluor për fëmijët?

Sipas Akademisë Amerikane të Stomatologjisë Pediatrike, pasta me fluor duhet të fillojë vetëm pas moshës 2 vjeçare të fëmijës. Mësoni fëmijën ta nxjerrë pastën nga goja kur ja lani dhëmbët.

Burimi: What to Expect

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here