Kryefaqja Aktualitet Kush e rekomandoi testimin? OBSH përmend vetëm rregullimin e profesioneve

Kush e rekomandoi testimin? OBSH përmend vetëm rregullimin e profesioneve

2
Shpërndaje

Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj, ka deklaruar se rekomandimet për realizimin e testimit të mjekëve dhe të infermierëve e ka marrë nga OBSH-ja. Por çfarë rekomandimi konkret ka dhënë OBSH dhe çfarë do të mbështesë konkretisht OBSH në këtë nismë? E pyetur nga “Shëndet+” nëse është OBSH-ja që e ka rekomanduar një gjë të tillë, Ledia Lazeri, shefe e Zyrës së OBSH-së në Tiranë, nuk e përmend fare testimin në përgjigjen e saj.

OBSH“Organizata Botërore e Shëndetësisë do të asistojë Ministrinë e Shëndetësisë nëpërmjet mbështetjes së një dialogu me partnerët vendas për përcaktimin e procesit që do të përmirësojë rregullimin e profesioneve shëndetësore në Shqipëri, në mënyrë që të sigurohet që praktika profesionale është e përditësuar, që ajo përmirëson rezultatet e kujdesit ndaj pacientit dhe po ashtu, në mënyrë që të rritet besimi i publikut te profesionet shëndetësore”, shprehet Lazeri për “Shëndet+”, duke përmendur në përgjigjen e saj thjesht rregullimin e profesioneve dhe, për më tepër, duke theksuar mbështjen e një dialogu me partnerët vendas për përcaktimin e këtij procesi (Ministria nuk është konsultuar me palët e interesit për testimin).

E pyetur lidhur me bazën e kësaj asistence, Lazeri thotë se “vende të ndryshme i qasen këtij procesi në mënyra të ndryshme. OBSH do të mund të sjellë përvojat/praktikat e vendeve të ndryshme që kështu të mund të asistohet në rishikimin e kontekstit specifik shqiptar për hartimin e rekomandimeve përgjatë këtij procesi”.

2 Komente

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here