Kryefaqja Aktualitet Mbi 4,1 miliardë doza të vaksinës kundër COVID-19 në të gjithë botën

Mbi 4,1 miliardë doza të vaksinës kundër COVID-19 në të gjithë botën

0
Shpërndaje

Sipas shifrave të publikuara nga “Our World in Data”, në mbarë botën deri më tani janë administruar mbi 4,1 miliardë doza të vaksinës së koronavirusit COVID-19.

Vendin e parë e mban Kina me 1 miliard e 670 milionë doza të administruara, India 472,2 milionë doza, SHBA-ja ka administruar 346,4 milionë doza, Brazili 142,4 milionë, Gjermania 92,05 milionë doza. Më pas vijon Japonia me 87,3 milionë doza, Mbretëria e Bashkuar 85,2 milionë, Turqia 73,6 milionë doza.

Lista vazhdon me Francën, e cila ka administruar mbi 72,6 milionë, Italia 68,7 milionë, Indonezia 68,1 milionë, Meksika 67,3 milionë, Rusia 62,2 milionë dhe Spanja 56,1 milionë doza.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here