Kryefaqja Box 1 MOS i injoroni dhimbjet e shpatullave! Mund të paralajmërojnë për një sëmundje...

MOS i injoroni dhimbjet e shpatullave! Mund të paralajmërojnë për një sëmundje vdekjeprurëse

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip për gazeta Shëndet+ dhe Shendeti Online: Blertina Koka

Pas dhimbjes së shpatullave (supeve) mund të fshihet një problem me serioz, që nuk kurohet vetëm me një masazh të thjeshtë të tyre. Njerëzit që rrezikohen nga sëmundjet e zemrës zakonisht përjetojnë dhimbje të shumta të shpatullave.dhimbje-te-shpatullave

Sipas një studimi të publikuar tek “Journal of Occupational and Environmental Medicine”  , ka një lidhje mes faktorëve që shkaktojnë sëmundjet kardiovaskulare dhe dhimbjeve të muskujve. Hulumtuesit shkencorë arritën në këtë përfundim pas një monitorimi që iu bënë më shumë se 1000 personave.

Prandaj duhet të vini në dijeni mjekun nëse keni probleme me shpatullat, pasi mund të jenë shenjë e faktorëve rrezikues të sëmundjeve të zemrës, që duhen të mbahen nën kontroll.

Burimi: Men’s Health / https://shendeti.com.al/

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here