Kryefaqja Aktualitet Ndërpriten operacionet te “Okulistika” në QSUT / S’ka penj për qepje

Ndërpriten operacionet te “Okulistika” në QSUT / S’ka penj për qepje

0
Shpërndaje

Të gjithë pacientët në pritje për tu futur në sallën e operacionit në repartin e okulistikës, në spitalin francez në QSUT, për ndërhyrje kirurgjikale, duhet të presin edhe nëse ndërhyrja është emergjente.

Mjekëve të këtij reparti u është kërkuar të mos kryejnë më operacione sepse në spital nuk ka penj për të qepur plagët pasi nuk është përmbyllur akoma tenderi për blerjen e këtyre penjve.

Janë burime pranë QSUT që e kanë konfirmuar këtë ngjarje. Mësohet se penjtë e përdorur për qepje pas operacioneve në sy janë shumë të hollë, të padukshëm dhe që shkrihen me lëkurën dhe kostoja e tyre është jo e vogël.

Ndërkohë, po në këtë repart problem është edhe mungesa e lenteve. Ministria subvecionon deri në 1000 lente në vit ndërsa kërkesat për lente janë deri në 5000. Kjo ka shkaktuar kaos e radhë të gjata. /syri.net

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here