Kryefaqja Box 5 Nëse keni perioda të parregullta dhe me dhimbje, mund të vuani nga...

Nëse keni perioda të parregullta dhe me dhimbje, mund të vuani nga kjo sindromë

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip për gazetën “Shëndet+”: D.Bardhi

Mensturacionet e parregullta mund të jenë normale nëse ndodhin 1 ose 2 herë në vit. Shpesh femrat që vuajnë nga perioda të parregullta dhe të dhimbshme mund të vuajnë nga sindroma e vezores policistike.

periodaKjo sindromë jep një sërë simptomash që nuk mund të diagnostikohen nga një test i thjeshtë. Rreth 50% e femrave janë diagnostikuar me këtë sindromë, por mendohet të jenë më shumë se aq.

Sipas dr Mary Jane Minkin, profesor i obstetrikës dhe gjinekologjisë në Universitetin të Yale, thotë se 5-10% e vajzave të reja vuajnë nga sindroma e vezores policistike.

Simptoma të tilla si perioda të parregullta, dhimbje, puçrra fytyre, rritje e shpejtë e flokëve dhe qimeve, infertilitet, shtim i papritur në peshë mund të tregojnë për këtë sindromë. Pavarësisht emrit të saj, kjo sindromë nuk është përcaktuar si cist në vezore. Në shumë raste, pilulat kontraceptive mund të kontrollojnë këtë kusht shëndetësor, por duhet të konsultoheni me mjekun më parë. Të pasurit këtë sindromë nuk do të thotë që nuk jeni pjellore apo nuk do të riprodhoheni.

Burimi: Organic Life

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here