Kryefaqja Aktualitet Origjina e Covid/ Kina do analizojë 200,000 kampionë gjaku në Wuhan

Origjina e Covid/ Kina do analizojë 200,000 kampionë gjaku në Wuhan

0
Shpërndaje

Kina po përgatitet të testojë dhjetëra mijëra mostra të bankave të gjakut të ruajtura nga qyteti Wuhan si pjesë e një hetimi për origjinën e Covid-19, tha një zyrtar kinez për CCN.

Kjo lëvizje vjen në mes të thirrjeve në rritje për transparencë për shfaqjen e virusit.

Kina po përgatit ekzaminimin e deri në 200,000 mostra, përfshirë ato nga muajt e fundit të vitit 2019, të cilat u përcaktuan në shkurt të këtij viti nga paneli i hetuesve i Organizatës Botërore të Shëndetësisë si një burim i mundshëm i informacionit kryesor që mund të ndihmojë në përcaktimin se kur dhe ku virusi kaloi për herë të parë te njerëzit.

Mostrat mbahen në Qendrën e Gjakut Wuhan dhe mendohet të sigurojnë inde të një pjese të madhe të popullsisë në qytetin kinez, ku SARS-CoV-2 mendohet se u shfaq fillimisht.

Mostrat e bankës së gjakut janë mbajtur për dy vjet, kanë thënë zyrtarët kinezë, në rast se ato nevojiten si dëshmi në çdo padi që lidhet me dhurimet e gjakut.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here