Kryefaqja Aktualitet Përse dhe si duhet të mbajmë maskën? Këshilla nga Dr. Tritan Kalo

Përse dhe si duhet të mbajmë maskën? Këshilla nga Dr. Tritan Kalo

0
Shpërndaje

Mjeku i njohur Tritan Kalo thotë se nëse duam të mbrohemi nga Covid-19, duhet të mbulojmë hundën dhe gojën me maskë, dhe jo mjekrën.

“Mbyllja e vendit do të shkaktojë një problematik madhore jo vetëm në aspektin ekonomik, por mbi të gjitha dhe në aspektin social dhe psikologjik. Për të mbyllur vendin është kollaj, problemi është për të mbyllur përhapjen e infeksionit në popullatë. Një nga mënyrat për të pakësuar rrezikun e infeksionit është mbyllja e hyrjes së Sars Cov-2 në rrugët tona të sipërme respiratore, dhe mbajtja e një maske për të pakësuar sasinë e depërtimit të virusit të depërtimit të virusit në organizëm”, thotë ndër të tjera mjeku.

Sipas Kalos, është më kollaj të parandalosh sesa të mjekosh.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here