Kryefaqja Box 3 Cilat janë efektet anësore nëse mbani urinën për një kohë të gjatë?

Cilat janë efektet anësore nëse mbani urinën për një kohë të gjatë?

0
Shpërndaje

Mbajtja e urinës për periudha shumë të gjata kohore mund të dobësojë muskujt e fshikëzës dhe të çojë në probleme të tilla si mosmbajtja e urinës, që do të thotë rrjedhje e pavullnetshme e urinës. Gjithashtu mund të shkaktojë shumimin e baktereve, të cilat mund të çojnë në infeksione të traktit urinar (UTI).

Nëse nuk e zbrazni fshikëzën tuaj mirë ose nëse nuk kaloni urinë në intervale të rregullta, kjo mund të rrisë rrezikun e sëmundjes së veshkave. Nuk ka një udhëzim të caktuar për sa kohë mund ta mbani në mënyrë të sigurt urinimin tuaj. Ai ndryshon nga personi në person.

Në rrethana të caktuara, mbajtja e urinës për çdo kohë mund të jetë e rrezikshme. Nëse keni ndonjë nga kushtet e mëposhtme, mbajtja e urinës mund të rrisë rrezikun e infeksionit ose sëmundjes së veshkave:

prostata e zmadhuar

fshikëza neurogjenike

çrregullime të veshkave

mbajtje urinare

Efektet e mundshme anësore nëse mbani urinën për një kohë të gjatë:

  1. Dhimbje
  2. Infeksion në traktin urinar
  3. Shtrëngimi i fshikëzës
  4. Dëmtimi i muskujve të legenit
  5. Gurët në veshka/ WebMD

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here