Kryefaqja Lajm kryesor Pyet mjekun: A kanë efekte anësore gjumëdhënësit?

Pyet mjekun: A kanë efekte anësore gjumëdhënësit?

0
Shpërndaje

Kam probleme me gjumin dhe përdor rregullisht gjumëdhënës…

Përgjigjet Arjana Rreli, mjeke psikiatre në Qendrën Komunitare të Shëndetit Mendor nr. 3, Tiranë.

Përdorimi i gjumëdhënësve nuk jepet pa rekomandimin e mjekut specialist, madje duhet dhënë me recetë të veçantë pasi i gjithë grupi i gjumëdhënësve ka efektin e varësisë në organizëm.

Pra, nëse një person pretendon ta ‘zgjidhë’ problemin duke marrë gjumëdhënës në farmaci, pa rekomandimin e mjekut dhe pa zbuluar shkakun e vërtet të pagjumësisë, për një kohë të gjatë, do të vijë një moment që tek ky person do të krijohet efekti i varësisë, duke thelluar edhe më tej problemin primarë./ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here