Kryefaqja Lajm kryesor Pyet mjekun: Çfarë mund të përdor për mykun në gojë dhe zorrë?

Pyet mjekun: Çfarë mund të përdor për mykun në gojë dhe zorrë?

0
Shpërndaje

Përshëndetje! Në lidhje me mykun e gojës dhe të zorrëve, çfarë mund të përdor?Mirënjohëse për këshillat tuaja!

Përgjigjet dr. Selman Lirza, mjek dermatolog pranë Poliklinikës së Specialiteteve Nr.3, Tiranë.

Nëse pacienti ka shenjat përkatëse (ngjyra e gjuhës bëhet vishnje e errët, këndet e buzëve çahen, ndryshon shija në gojë), është ekzaminuar dhe ka rezultuar myk, pra ka bërë hemokulturën dhe ka rezultuar pozitive, rekomandohet marrja e antimykotikut nga goja për një javë ose 10 ditë. Lyerja në sipërfaqe nuk do të kishte asnjë lloj efekti në këtë rast./ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here