Nga Blerina Bombaj, dietologe
Makarona me Pesto Borziloku
1/4 kupë stika pishe
1 thelpi hudhër, e grirë
1/3 kupë djath parmixhano
2 kupa gjethe borziloku
1/2 kupë bizele
1/4 kupë vaj ulliri
1/2 lugë caji kripë
Piper i zi, sipas shijes
225gr. makarona
Vendosini stikat e pishës në furrë, përreth 10-12 minuta, në 150gradë. Bëni bashkë, në një mikser, stikat e pishës, borzilokun, hudhrën, djathin parmixhano, bizelet dhe vajin e ullirit. Lërini derisa të jenë grirë. I shtoni edhe 1/4 kupë ujë. Në fund, marinojeni me kripë e piper të zi.
Pasi të keni gatuar makaronat sipas udhëzimeve në paketim, i kulloni dhe i bashkoni me salcën e përgatitur më parë.