Kryefaqja Aktualitet Sfidat e pacientëve me diabet gjatë pandemisë COVID-19

Sfidat e pacientëve me diabet gjatë pandemisë COVID-19

0
Shpërndaje

Infeksioni i ri nga COVID-19 mund të shkaktojë simptoma të lehta si ftohje, dhimbje fyti, kollë dhe ethe, ose simptoma më të rënda si pneumoni dhe vështirësi në frymëmarrje. Rrallëherë mund të jetë fatale.
Njerëzit më të ndjeshëm ndaj formave të rënda janë të moshuarit dhe ata me sëmundje ekzistuese, të tilla si diabeti dhe sëmundjet e zemrës.
Mjeku endokrinolog Dashamir Gjergji, në këtë podcast jep përgjigje për disa pyetje të rëndësishme, si:
• Sa i rrezikshëm është virusi i ri COVID-19 për personat me diabet?
• Çfarë duhet të bëjë një pacient me diabet kur dyshohet që është infektuar me COVID 19?
• Këshilla për kujdesin në shtëpi.
• Si të menaxhojnë ushqyerjen diabetikët, për të shmangur çdo komplikacion të mundshëm?
• Çduhet të kenë pacientët parasysh para se të dalin nga shtëpia?
• Çduhet të dimë para se të shkojmë në poliklinikë/spital për vizitë?

Sfidat e pacientëve me diabet gjatë pandemisë COVID-19

#BeHealthy, #StayInformed!Mbro shëndetin, Informohu!#COVID-19 dhe #DIABETIInfeksioni i ri nga COVID-19 mund të shkaktojë simptoma të lehta si ftohje, dhimbje fyti, kollë dhe ethe, ose simptoma më të rënda si pneumoni dhe vështirësi në frymëmarrje. Rrallëherë mund të jetë fatale.Njerëzit më të ndjeshëm ndaj formave të rënda janë të moshuarit dhe ata me sëmundje ekzistuese, të tilla si diabeti dhe sëmundjet e zemrës.Mjeku endokrinolog Dashamir Gjergji, në këtë podcast jep përgjigje për disa pyetje të rëndësishme, si:• Sa i rrezikshëm është virusi i ri COVID-19 për personat me diabet?• Çfarë duhet të bëjë një pacient me diabet kur dyshohet që është infektuar me COVID 19?• Këshilla për kujdesin në shtëpi.• Si të menaxhojnë ushqyerjen diabetikët, për të shmangur çdo komplikacion të mundshëm? • Çduhet të kenë pacientët parasysh para se të dalin nga shtëpia?• Çduhet të dimë para se të shkojmë në poliklinikë/spital për vizitë? *****Çdo javë, Shoqata Together for Life do të sjellë një rubrikë të re informuese #MbroShëndetin_Informohu me intervista me profesionistë të shëndetit; mjekë, infermierë, psikologë lidhur me situatën e krijuar nga COVID-19;Kjo nismë edukuese dhe informuese është pjesë e projektit “Rritja e ndërgjegjësimit për COVID-19 dhe cilësisë së barnave për sëmundjet kronike” – projekt nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.Embassy of Switzerland in Albania

Posted by Shoqata Together for Life on Thursday, May 14, 2020

*****
Çdo javë, Shoqata Together for Life do të sjellë një rubrikë të re informuese #MbroShëndetin_Informohu me intervista me profesionistë të shëndetit; mjekë, infermierë, psikologë lidhur me situatën e krijuar nga COVID-19;

Kjo nismë edukuese dhe informuese është pjesë e projektit “Rritja e ndërgjegjësimit për COVID-19 dhe cilësisë së barnave për sëmundjet kronike” – projekt i mbështetur nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here