Kryefaqja Meshkujt Shenjat dhe infeksionet kryesore të penisit

Shenjat dhe infeksionet kryesore të penisit

2
Shpërndaje

penis
Infeksionet seksualisht të transmetueshme shpesh shkaktojnë simptoma që ndikojnë në penis. Ky artikull përfshin një listë të simptomeve që mund të tregojë një infeksion seksualisht të transmetueshëm.
1. Një shkarkim i trashë i bardhë, ose i verdhë apo i gjelbër nga maja e penisit mund të jetë një shenjë për gonorre , veçanërisht nëse ju keni dhimbje në uretrë apo dhimbje gjatë urinimit.

2. Plagë të vogla shfaqen në penis, zakonisht pa dhimbje, vetëm kur lëndohen, shprehin për ënjtje të nyjave limfatike në ije, tregojnë për sifiliz.

3. Dhimbje e vazhdueshme e uretrës apo shkarkimit gjatë urinimit mund të jenë shenja të një infeksioni të transmetueshëm.

4. Blistera (flluska) që shfaqen në penis, ato fillojnë e kruhen para se të shfaqe. Kemi të bëjmë me herpes genitale. Ato përhapen në kofshë, të pasme dhe scrotum.

5. Si vezë shumë të vogla kafe ose grij shfaqen në boshtin e qimeve pubike, mund të jetë shenjë e infektimit nga morrat pubike ose ndryshe quhen gaforre.

6. Gunga të kuqe në penis dhe scrotum mund të jenë shenja infektimi nga zgjebia.
Ato përhapen dhe në trup.

Nëse shihni ndonjë nga këto shenja urgjentisht duhet të shkoni te mjeku për diagnostikim dhe trajtim.

2 Komente

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here