Kryefaqja Lajm kryesor Si të lehtësoni dhimbjet e shpinës pa përdorur medikamente?

Si të lehtësoni dhimbjet e shpinës pa përdorur medikamente?

1
Shpërndaje

Një studim i publikuar te revista amerikane “Medical Association” sugjeron dy lloje alternativash për lehtësimin e dhimbjeve të shpinës, pa ilaçe. Njëra është ulja e niveleve të stresit nëpërmjet jogës dhe meditimit, dhe tjetra është terapia popullore e sjelljeve njohëse (CBT) (sjellja në kujtesë e momenteve të lumtura që keni kaluar në jetë).

Shkencëtarët kryen një eksperiment ku u përfshinë 300 njerëz (mosha mesatare 49). Njëri grup ndoqi dy trajtimet e mësipërme për 8 javë, ndërsa grupi tjetër mori kujdesin si zakonisht. Gjashtë muaj më vonë shkencëtarët zbuluan se 45% e pjesëmarrësve në grupin e parë kishin më pak dhimbje shpine dhe mund të lëviznin më lirisht se ata të grupit të dytë.

Burimi: Harvard Health / Shendeti.com.al

1 Koment

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here