Si të përgatisni kastraveca turshi

Meqënëse është edhe sezoni i turshive ne ju sjellim këtë recetë se si të përgatisni kastraveca (tranguj) turshi.

kastraveca turshiPërbërësit:

  • Tranguj të vegjël
  • Ujë
  • Kavanoz 1.5 Litra
  • 4 lugë gjelle kripë të trashë
  • 1 lugë gjelle sheqer
  • 6-7 thelpij hudhër
  • 1 gotë çaji uthull
  • 5-6 fije majdanoz

Përgatitja:

Së pari pastrojmë trangujt dhe i lemë të kullojnë që t’ju largohet plotësisht uji. Trangujt i vendosim në kavanoz ju hedhim kripën sheqerin, hudhrën dhe mbushim kavanozët me ujë. Ena duhet të lihet 10 cm bosh. Hedhim majdanozin dhe mbyllim kapakun. Kavanozët i lemë në një vend të ftohtë dhe i hapim pas 4-5 javësh. (përdorni tranguj me lëkurë të hollë)

Postime të ngjashme

Progres raporti i KE: Shqipëria me nivelin më të lartë në Europë të pagesave nga xhepi për shëndetin
Ndryshimet në Shëndetësi, ministrja Sala prezanton drejtuesit e rinj të QSUT dhe FSDKSH
Prezantimi i ministres së re të Shëndetësisë, Rama: Do të përdorim inteligjencën artificiale në sistemin shëndetësor
7 fruta të pasura me hekur
Raporti i UNICEF: Për herë të parë, më shumë fëmijë janë obezë sesa nënpeshë
VIDEO/ Përdornin medikamente të ndaluara dhe evazion fiskal 1 mln euro, bllokohet spitali privat në Tiranë
Rama publikon pamjet nga kantieri i Spitalit të Lezhës: Shumë shpejt aparatura moderne dhe kushte bashkëkohore shërbimi për qytetarët
Realizohet kranioplastika e parë në Spitalin Memorial të Fierit, Rama: Ndërhyrja i ktheu shpresën për jetë një pacienti 75-vjeçar