Kryefaqja Aktualitet Statistika/ Testimi për COVID-19 nga personat me aftësi të kufizuar

Statistika/ Testimi për COVID-19 nga personat me aftësi të kufizuar

0
Shpërndaje

Një raport studimor i publikuar nga Shoqata Together for Life, me mbështjen e Fondacionit Westminster për Demokraci, i titulluar ‘Ndikimi i COVID-19 tek personat me aftësi të kufizuar, zbardh këto të dhëna:

Pjesëmarrësit u ftuan të na informonin lidhur me testimin e tyre për COVID-19. Midis 360 subjekteve të përfshirë në studim, vetëm 14 ose 3.9% e tyre deklaruan se ishin testuar. Midis atyre që u testuan për COVID-19, 54.5% deklaruan se arsyeja e testimit ishte prania e simptomave të COVID-19, kurse 45.5% u testuan për shkak të kontakteve me dikë që kishte COVID-19. Midis pjesëmarrësve të testuar për COVID-19, 85.7% e tyre rezultuan negativ dhe 14.3% rezultuan pozitiv në testim. Për 40% të personave të testuar dhe që dhanë informacion, vendimi për t’u testuar për COVID-19, në kontekstin kur kishin simptoma dhe/ose ishin në dijeni që kanë pasur kontakte me persona të prekur nga COVID-19, ishte i vështirë ose shumë i vështirë, në 50% të rasteve testimi ishte mesatarisht i vështirë dhe në 10% të rasteve vendimi për t’u testuar ishte i lehtë (Grafiku 44). Asnjë nga personat e testuar nuk pranoi të shtrohej në spital për të trajtuar infeksionin COVID-19.

Nga Shoqata Together for Life, me mbështjen e Fondacionit Westminster për Demokraci, i titulluar ‘Ndikimi i COVID-19 tek personat me aftësi të kufizuar’ /2020.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here