Kryefaqja Lajm kryesor Syri i thatë, simptomat dhe shkaku

Syri i thatë, simptomat dhe shkaku

0
Shpërndaje

Ilma Lamçe

Syri i thatë është një problem i zakonshëm që ndodh kur lotët nuk janë në gjendje të sigurojnë lubrifikim adekuat për sytë tuaj. Lotët mund të jenë të pamjaftueshëm për shumë arsye. Për shembull, kjo sindromë mund të ndodhë nëse nuk prodhoni lot ose nëse prodhoni lot me cilësi të dobët.

Syri i thatë shkakton ndjesinë e gërvishtjes ose të pranisë së një trupi të huaj. Simptoma të tjera përfshijnë therje ose djegie, momente  të lotimit të cilat janë të shpeshta të pasuara nga periudha tharje, sekrecionesh, dhimbje dhe skuqje syri. Njerëzit me sy të thatë mund të ndjejnë kapakët të rënduar dhe të kenë shikim të turbullt.  Ju mund të përjetoni sytë e thatë në situata të caktuara, si në një aeroplan, në një dhomë me ajër të kondicionuar, ndërsa hipni në biçikletë ose pas qëndrimit për orë të gjata para ekranit të kompjuterit.

Trajtimet mund t’ju bëjnë të ndiheni më rehat. Këto përfshijnë ndryshime në mënyrën e jetesës dhe vendosja e syzeve.

Shenjat dhe simptomat, të cilat zakonisht prekin të dy sytë, mund të përfshijnë:

     -Një ndjesi e zjarrtë ose gërvishtje në sy
     -Mukus në sy ose rreth tyre
     -Ndjeshmëria ndaj dritës
     -Skuqje syri
     -Një ndjesi e të pasurit diçka në sy
     -Vështirësia e mbajtjes së lenteve të kontaktit
     -Sytë me ujë, e cila është përgjigja e trupit ndaj acarimit të syve të thatë
     -Pamje e paqartë ose lodhja e syve/ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here