Kryefaqja Aktualitet Task forca e Manastirliut kalon në sitë 115 farmaci në 1 muaj

Task forca e Manastirliut kalon në sitë 115 farmaci në 1 muaj

0
Shpërndaje

Që nga krijimi i Task Forcës  së ngritur nga Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, 1 muaj më parë, janë kontrolluar 115 farmaci në të gjithë vendin.
Kontrollet kanë qenë të fokusuara kryesisht te plotësimi i kushteve të ruajtjes dhe monitorimit të barnave, të kushteve higjieno-sanitare, kontrollin e barnave mbi pullën e sigurisë, kontrollin për tregtimin e barnave pa recetën e mjekut.
Sipas MShMS-së, gjatë kontrollit të farmacive janë konstatuar disa shkelje, për të cilat janë marrë 56 masa për shkelje administrative, prej të cilave, 20 masa për tregtim të barnave pa recetë, 18 masa për mungesë të recetave sipas klasifikimit, 13 masa për tregtim të barnave pa pullë dhe 5 masa për subjektet për mosrespektim të kushteve të ruajtjes së barnave.

Task-Forca për kontrollin e barnave, është e përbërë nga përfaqësues të disa institucioneve, ku përfshihen për herë të parë edhe inspektorë të Urdhrit të Farmacistëve të Shqipërisë, që do të ushtrojnë kontrolle në çdo subjekt farmaceutik.
Kontrollet do të shtrihen në të gjithë vendin,  me qëllim garantimin e sigurisë së tregtimit të barnave për qytetarët në të gjithë vendin.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here