Kryefaqja Box 4 Tensioni i ulët: A është problematik për shëndetin? Shkaqet dhe simptomat

Tensioni i ulët: A është problematik për shëndetin? Shkaqet dhe simptomat

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Daniela Burnazi

Tensioni i ulët është një gjendje në të cilën tensioni i gjakut bëhet më i ulët se zakonisht dhe njihet me emrin Hypotension. Tensioni normal është 120/80 dhe 140/90, ky nivel konsiderohet normal dhe i shëndetshëm, por kur bie më poshtë do të thotë se pacienti vuan nga tensioni i ulët i gjakut.

Çfarë e shkakton atë?

Në këtë postim do t’ju paraqesim disa nga shkaqet që shkaktojnë tension të ulët të gjakut:

Inflamacioni: inflamacioni i organeve mund të shkaktojë tension të ulët të gjakut, pankreatiti akut është një shkak.

Medikamente të caktuara: shaktojnë ulje të tensionit të gjakut.

Problemet neurologjike: çdo sëmundje që prek nervat konsiderohet si çrregullim neurologjik dhe përgjithësisht këto çrregullime shkaktojnë tension të ulët.

Çrregullimet hormonale

Sëmundjet e zemrës: në disa raste shkaktojnë tension të ulët dhe në disa raste tension të lartë të gjakut.

Shtatëzania.

Burimi: HEALTH

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here