Kryefaqja Aktualitet Vaksina AstraZeneca / Oxford ka avantazhin e të qenit e lirë (rreth...

Vaksina AstraZeneca / Oxford ka avantazhin e të qenit e lirë (rreth 2.50 euro për dozë)

0
Shpërndaje

👉Ruajtja

Është gjithashtu e lehtë për tu ruajtur: mund të ruhet në një temperaturë frigoriferike, ndërmjet dy dhe tetë gradë Celsius, ndryshe nga vaksinat nga Moderna dhe Pfizer / BioNTech të cilat mund të ruhen vetëm për një kohë të gjatë në temperatura shumë të ulëta, (-20 ° Celsius për të parën, -70 ° C për të dytën).

Kjo lehtëson vaksinimin në shkallë të gjerë.

👉Efikasiteti

Sipas drejtorit menaxhues të AstraZeneca, vaksina është në gjendje të luftojë variantin e ri të koronavirusit, i cili është përgjegjës për shpërthimin e rasteve në Mbretërinë e Bashkuar.  Kundër këtij mutacioni, “ne besojmë për momentin që vaksina duhet të mbetet efektive”, tha Pascal Soriot për Sunday Times.  “Por nuk mund të jemi të sigurt kështu që do të bëjmë disa testime.”  Ai siguroi që versionet e reja ishin përgatitur për çdo rast, ndërsa shpresonte të mos kishit nevojë për to: “Duhet të jesh i përgatitur”.

👉Menyra e prodhimit.

Vaksina Oxford / AstraZeneca është një vaksinë “vektor viral”: merr si transportues një virus tjetër (një adenovirus shimpanze) i cili është transformuar dhe përshtatur për të luftuar Covid-19.

✍ Është vaksina e parë, rezultatet e efikasitetit të së cilës janë vërtetuar nga një revistë shkencore, The Lancet, më 8 dhjetor.  Sipas të dhënave të botuara nga The Lancet, vaksina e AstraZeneca “është e sigurt”.

Efektet anësore të virusit janë jashtëzakonisht të rralla në këtë fazë.  Nga 23,754 vullnetarë që morën pjesë në prova, vetëm një pacient që mori këtë vaksinë përjetoi një “efekt anësor serioz që ka të ngjarë të ketë lidhje” me këtë injeksion, sipas të dhënave të botuara në The Lancet.

🤔Ështe një rast i mielitit tërthor (një dëmtim i rrallë neurologjik) i cili kishte motivuar ndërprerjen e përkohshme të provës në fillim të shtatorit.

👉Mbretëria e Bashkuar bëhet, këte te hënë, 4 janar, vendi i parë që administron në popullatën e saj vaksinën nga laboratori britanik AstraZeneca dhe Universiteti i Oksfordit kundër Covid-19, ndërsa e konsideron një kthesë të re për të ngadalësuar  përkeqësimi i pandemisë.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here