Kryefaqja Dieta 7 vitamina esenciale që duhet t’i merrni PATJETËR pas moshës 40 vjeç

7 vitamina esenciale që duhet t’i merrni PATJETËR pas moshës 40 vjeç

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Blertina Koka

Mendojini vitaminat dhe lëndët ushqyese si një ushtri që mund të luftojnë sëmundjet e lidhura me moshën. Mënyra më e mirë për të krijuar këtë ushtri është të ushqeheni me një dietë të pasur dhe të shëndetshme. Është e rëndësishme të ushqeheni mirë në çdo moshë, megjithatë pas të 40-ave është shumë e rëndësishme pasi edhe në këtë moment fillojnë të ndryshojnë rregullat.

“Trupi nuk funksionon në të njëjtën mënyrë në moshën 40+ siç ka funksionuar në të 20-tat. Masa muskulore fillon të tkurret, ka më shumë mundësi që të shtoni peshë, mund të hyni së shpejti në fazën e  menopauzës dhe rreziku për kancer, sëmundje të zemrës dhe diabet fillon të rritet.

Një zgjidhje për të përballuar më së miri këto rreziqe është të merrni mjaftueshëm vitamina dhe lëndë ushqyese, duke ngrënë shëndetshëm dhe në disa arste (jo gjithmonë) duke marrë suplemente duke qenë se absorbohen më mirë.

Ja cilat janë disa nga vitaminat dhe lëndët ushqyese që ju nevojiten pas të 40-ave dhe mënyrat më të mira për t’i marrë.

Shfletoni galerinë

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here