Kryefaqja Pyet Mjekun A mund të jetë pagjumësia shenjë paralajmëruese për ndonjë problem shëndetësor?

A mund të jetë pagjumësia shenjë paralajmëruese për ndonjë problem shëndetësor?

0
Shpërndaje

Përgjigjet Arjana Rreli, mjeke psikiatre në Qëndrën Komunitare të Shëndetit Mendor Nr.3

Po, ndonjëherë pagjumësia mund të jetë shenjë paralajmëruese për sëmundje që kanë lidhje me shëndetin mendor. Nqs një person vjen dhe ankon pagjumësinë por nuk është kjo e vetmja ankesë e tij, atëherë detyra e mjekut psikiatër është të zbuloj se çfarë fshihet pas këtij çrregullimi. Shpesh herë çrregullimet e gjumit mund të jenë sinjal alarmi për fillimin e një gjendje anksioze, paralajmëruese të ndonjë çrregullimi madhor të humorit siç është gjendja manjakale, apo çrregullim depresiv, duke vazhduar më tej me sëmundje të rënda të cilat pagjumësia i shoqëron gjithmonë kur flitet për çrregullime të mendimit, çrregullime psikotike, skizofreninë etj./ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here