Kryefaqja Box 6 Çfarë tregojnë gumëzhimat në vesh?! Cilat janë shkaqet dhe simptomat

Çfarë tregojnë gumëzhimat në vesh?! Cilat janë shkaqet dhe simptomat

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip për gazetën “Shëndet+”: Daniela Bardhi

Tingujt e ndryshëm në vesh mund të jenë një shenjë e çrregullimeve në organizëm. Disa prej këtyre çrregullimeve që japin gumëzhima apo tinguj të ndryshëm në vesh janë tensioni i lartë i gjakut, aktiviteti i ulët i gjendërs tiroide etj. Nëse zhurma në vesh shoqërohet me dhimbje apo qelb, janë shenjë e infeksioneve të veshit. Nëse tingëllimat në vesh shoqërohen me marramendje, mund të tregojnë për sëmundje neurologjike.

Zhurmat e ndryshme në vesh përveçse janë të bezdisshme mund të kenë ndikim edhe në punën apo marrëdhëniet personale sepse mund të çojnë në çrregullime psikologjike apo humbje të dëgjimit. Në rastet kur zhurma në vesh krijohet për shkak të infeksioneve të ndryshme, ajo mund të zhduket menjëherë pasi sëmundjatë shërohet. Ja disa nga shkaqet që çojnë në gumëzhimë të veshit:

 • zhurme ne veshKrijimi i dyllit në vesh
 • Tumor i nervit të dëgjimit
 • Ekspozimi ndaj tingujve me zë të lartë
 • Medikamente të ndryshme, që mund të kenë këtë efekt anësor
 • Dëmtimi i veshit për shkak të moshës
 • Sëmundja Meniere
 • Presioni i lartë i gjakut
 • Alergjia
 • Anemia
 • Aktiviteti i ulët i gjendrës tiroide
 • Stresi etj

Ju lutem nëse vëreni një problem të tillë për disa ditë dhe gjendja nuk ju përmirësohet, atëherë duhet të konsultoheni menjëherë me mjekun. / ëëë.shendeti.com.al / Burimi: steptohelath

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here