Rolina Naço, dietologe
Përbërësit
- 1 filxhan sheqer kaf
- 1 filxhan kos
- 4 vezë
- 1/2 filxhan vaj ulliri
- 1 vanilje
- 1 baking powder
- Lëkurën e 2 portokajve të grirë
- 1/2 rrush të thatë
I përziejmë të gjitha dhe shtojmë petë për bakllava 1 pako, të cilat i keni hapur dhe i prisni dhe i lini të thahen
Petët i vendosni te masa sa të behet pak më e plotë për 10min dhe më pas i shtroni në një tepsi, sipër vendosni dhe klementinat duke i prerë në mes dhe hequr farat.
Piqet në 35 ne 40 min në 180 gradë.
Më pas me 2 gota sheqer kafe, 2 gota ujë dhe 1 lëng portokalli me pak kanelle përgatisni dhe sherbetin, ku duhet të shtohet kur ëmbëlsira te ftohet.